Fascinationen af miniature.

Nu har jeg leget med it og computere siden Commodore 64, bygget fjernstyrede fly, fjernstyrede kampvogne, kampscener fra ww2. plus jeg pt. jævnligt spiller FPS med mine gamer-venner fra USA, England og Germany. Derudover har jeg haft akvarier bygget op som biotoper fra de indiske områder med Rasbora (verdens mindste fisk).tiger2     

Så gik jeg ind i pensionistalderen, aktiv, rimelig kvik i pæren, med masser af plads og stadig den glade legedreng. 

En dag fandt jeg det startsæt jeg havde købt til min datter da hun var ca. 10 år (på nuværende tidspunkt, læser hun fysik på DTU). Da jeg så stod der med et dansk modificeret damplokomotiv i hånden og kikkede mig lidt rund i huset, kom beslutningen – mit næste projekt er en modeljernbane i H0. Så gik den vilde jagt på google, i bøger om modelbane, spor, opbygning, leverandøre osv.

ohj8

Til min glæde viste det sig, at i dag er modeljernbaner ikke som det var da jeg var knægt, nu er det digitaliseret og kan styres over computere – fedt – det var lige mig. Så efter at have læst alt relevant litteratur om emnet, jeg kunne støve op, er jeg gået i gang.

IMG 1856

 Ud med klaver, akvarier, sofa, bord, lænestole osv. ind med krydsfine, lægter, skruer, lim og en hel masse fornøjelse.

Jeg starter fra scratch og det i sig selv er lidt af en udfordring af de gode :) - så du er velkommen til at følge mig her på siten. Anlæget bliver DC (DDC) - DSB samt dansk privatbane - begge epoke III og IV - dog vil jeg også bygge The Cattle Corner Station i respekt for verdens største filmskaber - Sergio Leone.

Det er glæden ved at skabe modellen der er vigtig - ikke slutproduktet, det er man bare stolt over.

PS.: OHJ 8 - den der startede het hele, er jeg ved at digitalisere, så den kan køre på banen.

 

 

 //Jesper Bjørk - 20.10 2014